Užsakymai ir konsultacija tel.
8 625 00058

Šildymo katilai. Kaip išsirinkti?

Šildymas kietu kuru – šiuo metu yra vienas populiariausių pasirinkimų. Todėl nenuostabu, kad šildymo katilų asortimentas yra stulbinantis ir neretai net atimantis žadą. Įvairiausių modelių ir skirtingų gamintojų prekių pilnos visos parduotuvės, tačiau kai reikia išsirinkti tinkamiausią gaminį, visuomet kyla sunkumų. Geriausiai poreikius atitinkantį, ekonomišką ir galimų skirti lėšų kiekį atitinkantį katilą rasti ne taip paprasta. Juk kiekvienas nori, kad gaminys būtų ir taupus, ir patvarus. Pasiūlymų įvairovė išties klaidinanti, o sprendimą paprastai priimti reikia gana greitai. Šildymo katilai, kaip ir apskritai visa šildymo sistema, yra nemenka investicija, tad svarbiausia tinkamus sprendimus priimti dar ją įrengiant, kad ateityje kiltų kuo mažiau rūpesčių. Žinoma, anksčiau ar vėliau atsinaujinti teks, tačiau kuo kruopščiau ir atsakingiau darbai bus atliekami sistemas montuojant, tuo ilgiau jos tarnaus. Be abejo, eksploatacijos trukmė priklauso ne tik nuo įrengimo, tačiau taip pat ir nuo gamintojo. Pastarųjų irgi yra gausybė, tad kurį rinktis apsispręsti sunku. Kad šis procesas taptų bent kiek paprastesnis ir keltų kuo mažiau rūpesčių Jums, pristatysime keletą pagrindinių internetinėje parduotuvėje „Siltas.lt” siūlomų šildymo katilų gamintojų:

  • „Viadrus”;
  • „Kalvis”;
  • „Vienybė”;
  • „Stropuva”;
  • „Buderus”;
  • „Attack”;
  • „Defro”;
  • „Atmos”.

„Viadrus” šildymo katilai

Įmonė „Viadrus” įsikūrė gana seniai, dar XIV amžiaus pabaigoje, viename iš Čekijos miestų, Bohumino. Iš pradžių įmonė gamino tik ketaus gaminius (radiatoriaus sekcijas), vėliau pirkėjams ėmė siūlyti ir centrinio šildymo produktus (centrinio šildymo katilų sekcijas). Galiausiai įmonės „Viadrus” šildymo katilai pradėti vadinti vienais patvariausių ir ilgaamžiškiausių gaminių. Šie čekiški gaminiai pasižymi itin aukštu efektyvumu ir yra išties patikimas pasirinkimas namus šildyti. Šiuo metu galima rinktis ir modernius, savaime užsikūrenčius bei labai kompaktiškus gaminius.

„Buderus” šildymo katilai

„Buderus” yra dar vienas Lietuvoje gana populiarus ir klientų pamėgtas šildymo katilų gamintojas. Tai Vokietijos įmonė, savo veiklą Baltijos šalyse pradėjusi kiek daugiau nei prieš dešimt metų (iki tol „Buderus” šildymo katilai mus pasiekdavo per tarpininkus Čekijoje ir Lenkijoje). Siekiant plėsti gaminių populiarumą, 2006 – siais „Buderus” įsitvirtino ir Lietuvos rinkoje. Šiuo metu šis gamintojas gali pasiūlyti daugybę įvairiausių gaminių ir skirtingų šildymo sprendimų. Tarp jų siūlomų produktų galima rasti tiek sieninius, tiek ant grindų statomus katilus, kurie puikiai funkcionuoja ir gali būti pritaikyti apšildyti tiek butą, tiek ir nuosavą namą ar dar didesnio ploto patalpas. „Buderus” šiuo metu yra išties pajėgus gamintojas, turintis net savo ketaus liejyklą, o gaminama produkcija aprūpina didelę dalį Europos. Moderni ir šiuolaikiška gamyba bei pažangios technologijos suteikia jiems galimybę pasiūlyti išties ekonomiškus ir labai praktiškus sprendimus.

„Buderus” šildymo katilai Baltijos šalyse

Pirmasis „Buderus” padalinys Baltijos šalyse buvo įsteigtas Latvijoje ir tik po trejų metų – Lietuvoje. Šiuo metu šiuose filialuose veikia puikiai išvystyta infrastruktūra, o klientus aptarnauja ir konsultuoja tik patyrę šios srities specialistai. Čia kiekvienas atvykęs gali susipažinti su siūlomų gaminių privalumais bei specifika, sužinoti apie naujienas ir geriausius pasiūlymus. „Buderus” dirbantys specialistai ne tik atsakys į visus klientų klausimus apie prekes, tačiau ir patars, kurį šildymo sprendimą rinktis geriausia. Tai įmonė, kuri kasdien siekia vis aukštesnių gaminių ir aptarnavimo kokybės įvertinimų, todėl sistemingai į tai investuoja.

UAB „Stropuva” šildymo katilai

UAB „Stropuva” nėra labai sena įmonė, lyginant su anksčiau aptartomis. Savo veiklą ši gamykla pradėjo 2001 - aisiais, tačiau rinką pasiekė su trenksmu. Vos pradėjusi veiklą UAB „Stropuva” klientams pasiūlė originalų, patentuotą gaminį – viršutinio degimo kietojo kuro katilą. Tai buvo pirmasis toks katilas ne tik mūsų šalyje, tačiau ir visame pasaulyje. Be abejo, šis atradimas prisidėjo prie UAB „Stropuva” sėkmės ir nuolat sparčiai augančio populiarumo. Kaip ir tai, kad šie šildymo katilai ypač patogūs naudoti. Jų degimo laikas išties ilgas (gali siekti net iki 7 parų) ir efektyvumas itin aukšto lygio. Viršutinio degimo katilai suteikia galimybę kur kas rečiau lankytis katilinėje, be to, tai labai ekonomiški gaminiai. Dar vienas UAB „Stropuva” gaminių privalumas – juos valyti galima vos kartą per mėnesį. Tai produktai, į kurių tobulinimą investuojama nuolat. Šiuo metu pirkėjams siūloma įsigyti katilus, su visiškai automatizuota degimo sistema ar katilus, su įdiegtu elektroniniu valdikliu. Tai visiškai saugūs ir labai taupūs gaminiai, o svarbiausia – juose kūrenti tinkama bet kokios rūšies mediena.