Užsakymai ir konsultacija tel.
8 625 00058

Kieto kuro katilai ir kietasis kuras

Kietasis kuras – viena populiariausių kuro rūšių, kuria renkamasi šildyti namus ar kitas gyvenamąsias bei komercinės paskirties patalpas. Tai praktiškas ir taupus pasirinkimas, o kartais net ir vienintelis. Vis dėlto, dažnai susiduriama su viena problema – šildymo sistemos pasirinkimu. Kieto kuro katilai gaminami iš skirtingų medžiagų ir pasižymi skirtingomis savybėmis. Vieni iš jų, pavyzdžiui, ketaus gaminiai, yra atsparesni korozijai, jų įrengimas reikalauja šiek tiek mažiau lėšų, o priežiūra – mažiau pastangų. Kita vertus, šie katilai yra lepesni temperatūros pokyčiams, todėl turi ne tik privalumų, tačiau ir trūkumų. Dėl staiga kardinaliai pasikeitusios temperatūros, trapi ketaus katilų struktūra gali pradėti trūkinėti ar net trupėti, taigi gaminys praranda sandarumą. Žinoma, tai nėra labai didelė problema, nes pažeistas sekcijas galima pakeisti, o kartais pakanka tik perrinkti. Šiaip ar taip, po keleto eksploatacijos metų profilaktiškai patikrinti reikia bet kokį gaminį. Kitas populiarus pasirinkimas – plieniniai kieto kuro katilai. Šie gaminiai yra lengviau valdomi, o jų veikimas kur kas efektyvesnis, tačiau jie visiškai neatsparūs korozijai. Pradėjęs kauptis kondensatas gali sutrikdyti katilo veikimą ar net visiškai jį sugadinti, todėl pastarųjų priežiūra reikalauja daugiau dėmesio ir yra labiau priklausomi nuo eksploatacijos sąlygų bei kuro, kuriuo yra kūrenami, ypatybių (malkos turi būti labai gerai išdžiovintos). Tiek ketaus, tiek plieninius katilus gamina ne viena garsi įmonė, tad jei sunku apsispręsti, pasirinkimui įtakos turėti gali ir gamintojas.

UAB „Kalvis” kieto kuro katilai

UAB „Kalvis” kieto kuro katilai šiandien garsėja visame pasaulyje, tačiau ši įmonė savo veiklą pradėjo šiek tiek kitokioje srityje. UAB „Kalvis” išaugo iš kone garsiausios Lietuvoje televizorių gamyklos, gaminusios televizorius „Tauras”. Tokiu pavadinimu įmonė buvo žinoma daugiau nei 45 - erius metus ir tik 2007 - aisiais buvo pervadinta dabartiniu vardu. UAB „Kalvis” nuolat siekė plėsti savo veiklą, spartinti gamybą, ją modernizuoti ir automatizuoti. Šių tikslų buvo sistemingai siekiama, todėl gamykla tapo vis žinomesne ir žinomesne. Šiandien UAB „Kalvis” eksportuoja gaminius į daugelį pasaulio šalių, o Lietuvoje jų pagaminti kieto kuro katilai taip pat labai vertinami ir mėgstami. Šie gaminiai yra pažangių technologijų ir modernių idėjų derinys, jie nuolat testuojami įmonės laboratorijose, pasižymi aukštu efektyvumo lygiu ir patvarumu. O svarbiausia – UAB „Kalvis” nepaprastai daug dėmesio skiria ekologijai, todėl siekiama, kad diegiamos naujos katilų gamybos technologijos turėtų kuo mažiau žalos gamtai.

„Vienybė” kieto kuro katilai

„Vienybė” yra dar viena Lietuvos įmonė, gaminanti kieto kuro katilus. Tiksliau, tai gana stambios įmonių grupės „Umega” narė. „Vienybė” specializuojasi šildymo sistemų ir jų elementų gamyboje, jų produkcija ne tik kieto kuro katilai, tačiau taip pat ir židiniai, krosnelės, buitiniai ir pramoniniai katilai bei įvairiausi jų priedai. Įmonės veiklos pradžia siekia beveik šimtą metų, kuomet buvo atidarytos pirmosios, įvairių ūkio padargų remontu, užsiimančios dirbtuvės. Šiandien „Vienybė” yra viena stambiausių įmonių, gaminančių kieto kuro katilus, Lietuvoje. Ji apdovanota daugybe prizų, gavusi apdovanojimus už geriausią Lietuvos metų gaminį (net keletą kartų iš eilės). Gana stipriai išplėtusi savo veiklą ir turimų patalpų plotą bei gali pasigirti nuolat augančiu gaminių pardavimu. „Vienybės” gaminiai populiarūs ne tik Lietuvoje, taip pat jie eksportuojami ir į kitas pasaulio šalis.

„Defro” kieto kuro katilai

Lietuvos rinką „Defro” kieto kuro katilai pasiekę jau senokai ir yra laikomi vienu mėgstamiausių gaminių. Tai itin aukštą komforto lygį garantuojantys produktai, kurių įsigyti galima šią įmonę atstovaujančiose prekybos vietose. Daugumos „Defro” produktų aprašymus galima rasti lietuviškai, o juos pasirinkus – užsisakyti ir internetu. Šios įmonės gaminiai žymimi CE ženklu, o aukštą kokybę garantuoja suteikiama dažniausiai net kelių (gali siekti iki 5 metų) garantija. Dauguma jų siūlomų katilų ruošiami lazerinėmis staklėmis, kurios garantuoja gaminių tikslumą ir sandarumą bei geresnes eksploatacines savybes ir aukštesnį naudingumo koeficientą. Gamykloje daugelis gamybos etapų yra automatizuoti, atliekami įvairiais įrenginiais. Jau pagaminti gaminiai dažomi milteliais, o tai užtikrina kaitrai atsparią ir ilgiau išliekančią katilo spalvą.

„Atmos” kieto kuro katilai

„Atmos” savo veiklą pradėjo, kaip šeimos verslas, o šiuo metu yra viena žinomiausių Čekijos kieto kuro katilų gamintoja. Jų produktais kasdien pasitiki vis daugiau ir daugiau žmonių, nes pastarieji pasižymi itin aukštu naudingumo koeficientu ir patvarumu. Šiuo metu „Atmos” didžiąją dalį savo pagamintos produkcijos eksportuoja į kitas Europos šalis.