Užsakymai ir konsultacija tel.
8 625 00058

Nemokamas
pristatymas*

* virš 100 ‎€.

Atsiimkite prekes
Vilniuje
Atsiskaitymas
atvežus
Akcija galioja iki:
2024.03.31

Gamintojas

Filtruoti

Naftos gaudyklė

našumas 6,0 l/s

Naftos gaudyklė
Kaina: 0,00 €

Nemokamas pristatymas!

Įtraukti į krepšelį

Aprašymas:

Naftos produktų gaudyklės yra skirtos naftos produktais užterštų paviršinių nuotekų valymui, kurios montuojamos degalinėse, automobilių plovyklose, automobilių stovėjimo aikštelėse, garažuose, pramonės įmonėse (naftos produktų atskyrimui iš paviršinių ar gamyklinių nuotekų), geležinkeliuose, terminaluose, uostuose (iš šilumvežių, cisterninių vagonų ištekėjusių naftos produktų surinkimui). 

Veikimo principas 

NGP tipo naftos produktų gaudyklėje mechaniškai atskiriamos emulguotos medžiagos. Gaudyklės veikimo principas grindžiamas gravitacija ir laminariniu skysčio tekėjimu. Naftos produktų atskyrimą pagerina koalescenciniai filtrai.
Įrenginį sudaro trys kameros, todėl išskiriamos trys naftos produktų valymo pakopos. Paviršinės nuotekos pirmiausia patenka į pirmąją kamerą, kurioje nuraminamas nuotekų srautas. Jeigu gaudyklė yra su integruota smėliagaude, tai pirmoje kameroje nusėda smėlis ir purvas.
Iš pirmosios kameros nuotekos patenka į antrąją kamerą su koalescenciniu filtru. Naftos produktai, paviršinėms nuotekoms pratekant pro koalescencinį filtrą, susijungia į didesnius lašus ir greičiau iškyla į vandens paviršių. Šiuo metodu mažus naftos lašelius galima atskirti nuo vandens ir pagerinti naftos produktų gaudyklės valymo efektyvumą. Šios kameros vandens paviršiuje susidaro iškilusių naftos produktų plėvelė. Paviršinės nuotekos, pratekėjusios per koalescensinį filtrą, patenka į trečiają kamerą, kurioje yra sumontuoti absorbciniai filtrai. Absorbciniai filtrai sulaiko smulkius emulguotus naftos produktų lašelius ir iš dalies ištirpusias organines (paviršinio aktyvumo) medžiagas. Iš trečiosios kameros išvalytos nuotekos išteka į vietą, numatytą projekte.
Antrosios kameros vandens paviršiuje susikaupę naftos produktai išsiurbiami asenizacinės mašinos pagalba.

Paviršinių nuotekų valymo proceso metu išvalytos nuotekos išteka mažesniu negu 5mg/l užterštumu pagal naftos produktus.

Įrenginyje yra sumontuota automatinė apsauginė įspėjimo sistema, kuri įspėja apie gaudyklėje susikaupusį naftos produktų sluoksnio ribinį storį. Taip pat sumontuotas plūdinis uždoris, kuris avarijos arba aptarnavimo metu neleidžia susikaupusiems naftos produktams patekti į absorbcinių filtrų kamerą. 

NGP ir NGP-S naftos produktų gaudyklės su koalescenciniu filtru ir automatiniu uždoriu, taip pat NGP-L ir NGP-L-S naftos produktų gaudyklės su koalescenciniu filtru atitinkaLST EN 858-1:2002, LST EN 858-1:2002/A1:2004, LST EN 858-2:2003 standartų keliamus reikalavimus yra priskiriamos I klasės koalescencinėms naftos gaudyklėms ir ženklinamos CE ženklu. 

Naftos produktų gaudyklių privalumai:

  • paviršines nuotekas išvalo iki 5 mg/l arba mažiau, priklausomai nuo naftos produktų kiekio ir rūšies;
  • patvari, paprasta, lengva stiklaplasčio konstrukcija;
  • paprastas aptarnavimas;
  • didelis hidraulinis pralaidumas;
  • nėra vidinių judančių dalių, kurias būtų sudėtinga prižiūrėti;
  • ilgas eksploatavimo laikas;
  • kompaktiški, sandarūs įrenginiai. 

Techniniai parametrai:

Modelis: Nuotekų valymo įrenginiai Traidenis NGP-6
Našųmas: 6 l/s
Skersmuo: 1500 mm
Ilgis: 4000 mm
Darbinis tūris: 5,41 m3
Vamzdžių pajungimo diametras: 160 mm
Įtekėjimo aukštis: 1370 mm
Ištekėjimo aukštis: 1210 mm
Gamintojas: Traidenis (Lietuva)
Visi nuotekų valymo įrenginiai