Užsakymai ir konsultacija tel.
8 625 00058

Katilai ir žymiausi jų gamintojai

Katilai yra labai populiari ir paklausi prekė tiek Lietuvoje, tiek kitose Europos ar net viso pasaulio šalyse. Todėl ir juos gaminančių įmonių yra tikrai ne viena ir ne dvi. Lietuvos rinkoje realizuojami tiek čia pagaminti katilai, tiek atvežti iš kitų valstybių. Dažniausiai į Lietuvą importuojami ir labiausiai klientų mėgstami yra lenkiški bei čekiški gaminiai, taip pat žinomos ir iš Slovakijos atkeliavusios prekės. Paprastai Lietuvoje geriausiai žinomi katilų gamintojai yra ir visame pasaulyje pripažintos įmonės, taigi šioje srityje tie patys lyderiai vyrauja visur.

Katilai

Katilai ne vieną stebina įvairove, tačiau pastaroji dažnai tampa ne privalumu, o kliūtimi, nes išsirinkti gaminį tampa kur kas sunkiau. Ypač, jei tiksliai nežinote, ar nesate apsisprendę, koks gaminys Jums tinkamiausias. Žinoma, tokiu atveju geriausia konsultuotis su specialistais, tačiau šį tą verta išmanyti ir patiems. Dažniausiai katilams keliami tikslai – patvarus, ilgaamžis, ekonomiškas ir pasižymintis aukštu naudingumo koeficientu. Kuo geresni rezultatai šiose srityse, tuo katilas yra kokybiškesnis. Tačiau kartais nepaprastai sunku atrasti gaminį, kuris savo parametrais tenkintų klientą, mat nėra tokio gaminio, kuris būtų universalus. Paprastai tie, kurie pasižymi itin geru efektyvumu ar nesudėtinga eksploatacija, nebus tokie patvarūs ir atvirkščiai. Žinoma, tai nereiškia, kad neatitikimai bus dideli ir gaminiai neatitiks reikalavimų, tiesiog renkantis reikės labai objektyviai ir tiksliai apgalvoti, kurios gaminio ypatybės Jums svarbiausios. Dauguma modernių, šiuolaikiškų gaminių, nesvarbu kokios rūšies katilai tai būtų (granuliniai, kieto ar skysto kuro) gaminami pasitelkiant pažangiausias technologijas, todėl tiek jų saugumas, tiek ekonomiškumas atitinka rinkos poreikius ir dažniausiai juos net pranoksta.

Lietuviški katilai

Vieni garsiausių lietuviškų katilų gamintojų yra įmonės „Kalvis”, „Vienybė” ir „Stropuva”. Tai jau ne vienerius metus Lietuvoje veikiantys gamintojai, kurie savo klientams siūlo šiuolaikiškus ir saugius gaminius. „Kalvis”, iš pradžių vertęsis kaip televizorių „Tauras” gamintojas, naujuoju pavadinimu imtas vadinti prieš beveik 10 metų ir šiandien yra klestinti, įvairių rūšių katilų, pasiūlyti galinti įmonė. „Vienybė” yra vienos stambios įmonių grupės dalis, todėl tai taip pat gana didelė įmonė, katilus siūlanti tiek Lietuvos, tiek kitų šalių rinkai. Na, o „Stropuva” iš kitų Lietuvos (o taip pat ir pasaulio) katilų gamintojų išsiskiria unikalia idėja ir pirmuoju viršutinio degimo katilu. Užpatentuotas šis gaminys suteikė galimybę „Stropuvai” įsitvirtinti katilų gamybos nišoje ir sėkmingai plėsti savo veiklą vis labiau ir labiau.

Čekiški katilai

Vieni populiariausių importinių gaminių Lietuvoje – čekiški katilai. Čekai savo prekes į Lietuvą importuoja gana dideliais kiekiais, o mūsų šalyje jie yra tikrai paklausūs ir pelnę daugelio pirkėjo simpatijas. Modernūs „Viadrus” bei „Atmos” katilai pasižymi aukštu naudingumo koeficientu, yra lengvai prižiūrimi ir nesudėtingai eksploatuojami. Dauguma „Atmos” įmonėje pagaminamų katilų skirtų importui, todėl juos ruošdami gamintojai orientuojasi tiek į stambesnes, tiek į smulkesnes užsienio rinkas ir klientų poreikius.

Lenkiški „Defro” katilai

„Defro” yra gamintojas, kurio ilgai pristatinėti, ko gero, nereikia. Tai visiems gerai pažįstama lenkiška įmonė, kuri savo veiklą vykdo jau ne vieną dešimtį metų. Savo šalyje „Defro” katilai yra prekės, kuriomis pirkėjai labiausiai pasitiki, o tai suteikia galimybę šiai įmonei būti absoliučiais rinkos lyderiais. Lietuvą šie katilai pasiekę jau gana seniai. Pirkėjai įvertino jų kokybę ir todėl tai tapo viena populiariausių prekių ir mūsų šalyje. „Defro” yra patvarūs ir ilgaamžiški katilai, kuriems teikiamos garantijos paprastai siekia nei iki penkerių metų.

Kitose šalyse pagaminti katilai

Be jau minėtų gamintojų, Lietuvoje labai perkami ir dar iš kelių šalių atkeliavę katilai. Viena iš jų galėtų būti Vokietija, o ypač iš šios šalies mus pasiekiantys „Buderus” produktai. „Buderus” įmonė savo veiklą pradėjo gana seniai, tačiau jau keletą metų jų atstovybė veikia ir Lietuvoje. Šio gamintojo prekės mėgstamos dėl siūlomos įvairovės. „Buderus” gali pasiūlyti pažangius ir energetiškai efektyvius katilus, kurių rūšys gali būti labai įvairios. Tai tiek montuojami, tiek pastatomi katilai. Tinkantys šildyti ir labai mažą, ir itin didelį plotą. Pasirinkimo laisvė yra pagrindinė šio gamintojo populiarumo priežastis. Dar vienas gerai žinomas gamintojas yra Slovakijos įmonė „Attack”. Tai labai stipri įmonė, kuri apskritai yra vienas iš lyderiaujančių katilų gamintojų visoje Europoje, o jų produkcija eksportuojama net į Azijos šalis. „Attack” yra gamintojas, kuris nuolat investuoja į savo gaminių kokybės gerinimą, o tai geriausiai įrodo daugybė laimėjimų ir įteiktų prizų.