Užsakymai ir konsultacija tel.
8 625 00058

Granuliniai katilai ir jų ypatybės

Nusprendus įsigyti granulinį katilą, vertėtų atsižvelgti į jo ypatybes ir eksploatacijos specifiką. Esant galimybėms, patartina rinktis tokį katilą, kurio naudingumo koeficientas pats didžiausias, mat tuomet kur kas mažesnės kuro sąnaudos. Tačiau renkantis katilą pagal naudingumo koeficientą, taip pat nereikėtų prarasti budrumo ir pirmiausia išsiaiškinti, kokį kurą deginant pastarasis buvo nustatytas. Atsitinka taip, kad pardavėjai gudrauja, ir klientams pristato neva aukšto koeficiento granulinius katilus, o iš tiesų stebinantis rodiklis buvo pasiektas deginant visai kitą žaliavą, dažniausiai akmens anglį. Dar vienas svarbus patarimas – nors granuliniai katilai dažniausiai gali būti kūrenami ir kitomis kuro rūšimis, vertėtų atkreipti dėmesį ar tikrai yra tokia galimybė, nes tai vienas didžiausių šio tipo katilų privalumas, garantuojantis, kad pristigus granulių Jums neteks šalti, mat bet kuriuo metu į katilą galima įdėti tradicinių rūšių kurą – malkas ar anglis. Ir, žinoma, nepamirškite atkreipti dėmesio į gaminio išorę, suvirinimo siūles, nes nuo to priklauso katilų sandarumas ir izoliacija. Vis dėlto, kone daugiausiai įtakos renkantis gaminius turi jų gamintojas, todėl didžioji dalis klientų daugiausiai dėmesio kreipia į tai, kas vieną ar kitą gaminį siūlo.

Granuliniai katilai

Granuliniai katilai yra sparčiai populiarėjanti katilų rūšis. Šių katilų pasirinkimas suteikia daug platesnį galimybių pasirinkimą, mat juose kūrenti tinka ne vienos rūšies kuras. Be to, tai ypač patogus sprendimas žemės ūkiu užsiimantiems klientams, mat granuliniuose katiluose galima kūrenti ne tik granulinį kurą, tačiau taip pat ir grūdus bei įvairias jų atliekas, išvalas ar tiesiog naudoti netinkamą produkciją. Granuliniai katilai gali būti tiek dalinai, tiek ir visiškai automatizuoti. Dažnai kyla klausimas, koks skirtumas tarp šių dviejų rūšių? Iš dalies automatizuotose granuliniuose katiluose automatizuotas yra tik kuro tiekimas, o štai visiškai automatizuoti gaminiai savaime ne tik užsidega ir užgęsta, bet taip pat ir automatiškai šalina pelenus. Ši ypatybė labiausiai prisideda prie granulinių katilų populiarumo, mat suteikia galimybę skirti kur kas mažiau dėmesio jų priežiūrai. Paprastas naudojimas ir nesudėtingi eksploatacijos principai bei efektyvumas, garantuoja maksimalų komfortą naudojantis šiais gaminiais. Be to, granuliniai katilai yra vienas ekologiškiausių šildymo sprendimų.

„Defro” granuliniai katilai

„Defro” apskritai yra, turbūt, vienas garsiausių ir geriausiai žinomų katilų gamintojų. Jų produkcija pasiekia didelę dalį viso pasaulio rinkos, o tiek granuliniai katilai, tiek kitų rūšių produktai gaminami Lenkijoje. Savo veiklą įmonė „Defro” pradėjo XX amžiaus pabaigoje ir iš pradžių tai buvo gana nedidelė įmonė, kuri vertėsi smulkių projektų įgyvendinimu. Laikui bėgant įmonės padėtis vis gerėjo, augo pardavimai, kilo gaminių kokybė ir plėtėsi pasiūla. „Defro” tapo vis geriau atpažįstamu prekiniu ženklu, kurį mielai ėmė rinktis vis daugiau pirkėjų. Sparčiai plėsdami savo veiklą, „Defro” tapo gerai žinomu gamintoju visame pasaulyje. Šiandien įmonė gali pasiūlyti moderniausius ir pažangiausiomis technologijomis sukurtus gaminius. „Defro” granuliniai katilai, kaip ir kita įmonės produkcija, nuolat pelno apdovanojimus įvairiuose renginiuose ir parodose, yra įvertinti daugybe prizų. Lenkijoje „Defro” yra lyderis katilų gamybos srityje, o pasiekti aukšti rezultatai suteikia galimybę dar labiau plėsti veiklą

„Attack” granuliniai katilai

„Attack” granuliniai katilai Lietuvą pasiekia iš Slovakijos. Tai viena stambiausių šios šalies įmonių, užsiimančių šildymo technikos gamyba. „Attack” produktai eksportuojami į visą pasaulį (taip pat ir Azijos šalis). Jų siūlomi šildymo katilai gali būti kūrenami tiek skystu kuru (dujomis), tiek ir kietu (pavyzdžiui, granulėmis). Ši įmonė, palyginus su kitomis, prieš tai aptartomis, yra ne sena, pirmoji gamykla duris atvėrė kiek mažiau nei prieš 20 metų, tačiau dėl itin dideliu efektyvumu pasižyminčių produktų, greit išpopuliarėjo ir užsitarnavo pirkėjų pasitikėjimą. Šiuo metu „Attack” orientuotai plečia savo veiklą ir orientuojasi į šildymo katilų gamybą. Ji nuolat tobulinama, o pasiekti rezultatai tampa vis efektyvesni ir taupesni. „Attack” gaminiai yra įvertinti daugybe prizų ir gavę daugybę laimėjimų.

„Attack” kieto kuro katilai ir jų įvertinimai

„Attack” kieto kuro katilai pasižymi išskirtine kokybe, kuri yra įvertinta ne viename tiek tarptautiniame, tiek ir nacionaliniame konkurse. Tai visada aukštus standartus atitinkantys gaminiai, kurių efektyvumą patvirtina daugybė įmonei suteiktų sertifikatų.

„Atmos” granuliniai katilai

„Atmos” Čekijoje gaminami granuliniai katilai jau kurį laiką yra vienas populiariausių šios rūšies gaminių visoje Europoje. Daugiau nei pusė šios įmonės produktų gaminami eksportui, o veiklą pradėję kaip šeimos verslas „Atmos” šiandien yra žinomi ir pripažinti gamintojai, kurių produktai išsiskiria kokybe ir efektyvumu.